Tonåring rymde från Sis-hem – efterlyst av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En tjej i tonåren som är placerad enligt lagen om vård av unga rymde under söndagen från Sis-hemmet Bergmansgården. Rymningen är den andra i Örebro under helgen. På lördagen rymde en 20-årig kvinna från Sis-hemmet Runnagården.

Söndagens händelse inträffade när tonårsflickan skulle besöka Universitetssjukhuset i Örebro. Polisen larmades strax före 15-tiden och inledde då en sökinsats. Något P4 Örebro var först med att rapportera.

Flickan hittades inte, och polisen har nu gått ut med en efterlysning. Inget brott misstänks i samband med rymningen.

En misstänkt efter rymning

På lördagen uppstod en hotfull situation när en kvinna från Sis-hemmet Runnagården besökte samma sjukhus.

– Det finns två män där som hotar loss henne och sedan flyr de därifrån, säger Mats Thörn, vakthavande befäl vid polisen.

En man greps senare av polis, men släpptes efter förhör. Han är fortfarande misstänkt i ärendet.

– Han förefaller vara bekant till kvinnan. Hon är inte heller anträffad, säger Mats Thörn.

Flera rymningar under veckan

Rymningarna är en av flera under den senaste veckan. På lördagskvällen kördes två tonårspojkar tillbaka till ett Sis-hem utanför Göteborg som de hade rymt från tidigare i veckan. Pojkarna misstänks båda för skjutningar i Stockholm.

Och så sent som i torsdags avvek en pojke från ett Sis-hem i Råby utanför Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.