Under eldningsförbud är det inte tillåtet att använda engångsgrillar. Däremot är det tillåtet att grilla på egen tomt om grillen är upphöjd från marken och du har släckutrustning nära till hands. Foto: TT

Även Valdemarsvik och Åtvidaberg inför eldningsförbud

Uppdaterad
Publicerad

Valdemarsviks kommun fattade tidigare idag beslut om att införa eldningsförbud i kommunen på inrådan från Räddningstjänsten Östra Götaland. På eftermiddagen tog Åtvidabergs kommun samma beslut.

Förbudet i Valdemarsvik och Åtvidaberg gäller eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse och omfattar eldning, grillning och bränning med fasta bränslen (t ex ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar).

Det omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser där faran för antändning och spridning är låg, skriver kommunerna på sina respektive hemsidor.

Förbudet gäller från och med onsdag 24 juni klockan 14 i Valdemarsvik och klockan 16 i Åtvidaberg. Besluten gäller tillsvidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valdemarsvik

Mer i ämnet