Visa alla (2)

Föräldramöte på kritiserad friskola i Motala

Publicerad

Det var en hätsk stämning i gymnastiksalen hos Fria Intermiliaskolan i Motala i kväll när föräldrar och skoledning skulle få ge sin syn på skolans verksamhet. Intermiliaskolan har fått svidande kritik av Skolinspektionen för sitt sätt att driva skolan, men lovar nu att rätta till problemen.

– Vi hade ambitionen att berätta lite grand om den gamla styrelsens agitation och hur det har blivit med den. Och sedan att berätta om den kritik vi har fått från Skolinspektionen och hur vi tänker åtgärda det, säger rektorn Riita Paananen.

Skolinspektionen är ju inte nådig i sin kritik – hur ska du klara ut att lösa det här?

– De svåra sakerna här handlar ju främst om att skapa studiero och respektfrågan och trygghetsfrågan. Och det tror jag alla skolor fajtas med likadant.

Elever hålls hemma

Ett femtiotal elever hålls nu hemma av sina föräldrar i protest mot skolans ledning, och en del söker andra skolor för sina barn. Och efter kvällens möte känner man att det finns många obesvarade frågor

– Jag vill ha svar på varför de har andra sätt att sätta betyg, varför de kalla vissa ämnen för saker de inte är och hur de pedagogiskt kan tycka att det är okej att ha så många lärare som inte är behöriga. Hur de kan ha så mycket personal som inte kan något om barn med speciella behov... de sätter dem i ”slussen” som är ett lugnt rum. Det är inte att hjälpa barn med speciella behov, säger föräldern Ida Karlsson.

Skolan slog ifrån sig det mesta av kritiken och rektor menar att de har en skola som uppfyller de krav en skola bör uppfylla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friskolan Intermilia i Motala

Mer i ämnet