Vem är Hamza Mostafa? Hör honom själv berätta. Foto: Christian Zetterdahl SVT

Hamza Mostafa från Linköping prisas av Fryshuset

Publicerad

22-årige Hamza Mostafa från Linköping fick i våras pris av kungen för sitt stora sociala engagemang. Nu har han blivit utsedd till Årets unga förebild av Anders Carlbergs minnespris.

I stadsdelen Ryd i Linköping har han varit med och grundat Kvarter1, en mötesplats för unga. Genom projektet Life2mothers har han hjälpt ett förlossningssjukhus i Somalia med att få elektricitet. Själv studerar han statsvetenskap på universitetet.

– Det känns overkligt och är en stor ära. Allt har gått väldigt snabbt från starten av mina projekt till där jag är idag. Saker jag har gjort har varit för att jag har sett ett behov och sedan jobbat med fokus på lösning. Att sedan få pris för det är ett slags kvitto på att det jag gjort har varit någonting bra och nyttigt, säger Hamza Mostafa i ett pressmeddelande.

Priset på 15 000 kronor delas ut vid en ceremoni på Fryshuset i Stockholm den 6 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet