Foto: SVT

Hoppet ute för utvisningshotad familj

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergsbon Vlora Syla och hennes två barn fick tidigare i år beskedet att de skulle utvisas till hemlandet Kosovo. Familjen kompletterade en överklagan till Migrationsöverdomstolen med hjälp av advokat. De meddelar dock inte prövningstillstånd.

Detta innebär att överklagandet inte kommer prövas av domstolen, vilket i sin tur betyder att Migrationsdomstolens beslut om utvisning kvarstår. Detta, sista, beslut går inte att överklaga.

Vlora Syla och hennes två barn har bott i Sverige i åtta år. Vlora har fast arbete sedan flera år och barnen kan inte förstå hemlandets språk. En av anledningarna till det nya utvisningsbeslutet är att familjen, efter att ha fått avslag på sin ansökan om asyl, höll sig gömd under flera år. Fallet har engagerat många i Åtvidaberg som anser att utvisningsbeslutet är felaktigt.

Åtvidabergsfamiljen utvisas

”Självförsörjande”

– Jag är förbannad! Det här tycker jag är ett felaktigt beslut. Hon är självförsörjande och familjen är väl integrerad i samhället, säger Kenneth Axelsson, Vloras arbetsgivare sedan drygt två år.

– Jag är besviken på den svenska migrationspolitiken. Det här känns inte rättvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidabergsfamiljen utvisas

Mer i ämnet