Foto: Jeppe Gustavsson/TT

Efter branden i Skäggetorp: Nu läggs förundersökningen ner

Publicerad

Gaser från motorbensin som antänts var orsaken till branden i ett flerfamiljehus i Skäggetorp i maj. Det visar polisens tekniska utredning. Nu meddelar förundersökningsledaren att utredningen lagts ner.

Det var på kvällen, 22 maj, som en brand bröt ut i ett flerfamiljehus i Skäggetorp. En man avled och polisen har tidigare bekräftat att det var lägenhetsinnehavaren som omkom.

Till en början rubricerade polisen ärendet som allmänfarlig ödeläggelse, då boenden i närheten uppgett att de hört explosionsliknande smällar. Vid ett senare skede omrubricerades det till mordbrand.

Linköping

Orsaken klar

Nu är utredningen av orsaken till branden färdig. Enligt polisen ska branden orsakats genom att en större mängd gaser från motorbensin antänts och orsakat deflagration. Enligt polisen finns det däremot inget som talar för att någon annan, än den avlidne, befunnit sig i eller vid lägenheten vid brandens uppkomst.

– Då han är avliden går det inte att komma vidare. Därför har jag nu tagit beslut om att lägga ner utredningen, säger Marie Åhlund, förundersökningsledare, på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet