Undersköterskan Therése Mechlenburg reflekterar efter ett år med pandemin

Publicerad

I fem månader kunde man följa sjukvårdens nya vardag under pandemin i SVT Nyheter Östs Videodagboken. Undersköterskan Therése Mechlenburg var den som stod bakom kameran och hon berättar nu att hon vant sig vid det nya arbetssättet.

I början av pandemin fick undersköterskan Therése Mechlenburg, som vanligtvis jobbade på dagkirurgin, helt nya utmaningar när hon blev placerad på den då nya avdelningen D IVA, som bildades på grund av covid-19. Ett år efter det första fallet har Mechlenburg i stället börjat återgå till det något normala. Hon jobbar på dagkirurgin och vissa kvällar på IVA för att hjälpa med covid-19-patienter.

– Så har vi hållit på sedan början av november, så jag tänker inte så mycket på det längre. Jag jobbar på dagkirurgin och jag jobbar på IVA, det funkar båda, säger Therése Mechlenburg.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer hanterbart

Enligt Therése Mechlenburg har den andra vågen varit mer hanterbar på Vrinnevisjukhuset i Norrköping än vad första vågen var under våren 2020. Bland annat behövde de inte öppna upp D IVA igen, utan man har kunnat ta emot covid-19-patienter till IVA.

– Jag upplever det som att det har varit ganska bra stämning bland personalen och inte alls samma hektiska period som det var förra våren när vi bara kastades in i det, säger Therése Mechlenburg.

Hör Therése Mechlenburg berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet