Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av dödsskjutningen på Emporia i Malmö – på 60 sekunder. Foto: TT

16-åring åtalas för mord på Emporia

Uppdaterad
Publicerad

En nu 16-årig pojke åtalas för mordet på Emporia i augusti förra året. Han åtalas också för tre fall av mordförsök.

Åklagaren har nu väckt åtal mot den 16-åring som är misstänkt för skottlossningen på köpcentret Emporia då en 31-årig gängkriminell man dog förra året.

Han är även misstänkt för tre fall av mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

– Förundersökningen mot de övriga misstänkta där sju personer sitter häktade pågår fortfarande och omfattas av förundersökningssekretess. Åtal i den delen beräknas kunna väckas under hösten, säger kammaråklagare Michelle Stein i ett pressmeddelande.

Pojken, som var 15 år vid dödskjutningen och kommer från Göteborg, greps inom tio minuter efter dådet och har i förhör erkänt och tagit på sig ansvaret.

– Det kan inte nog betonas hur viktigt det snabba gripandet av den misstänkte mördaren har varit. De initiala åtgärderna bäddade för en framgångsrik utredning, säger Hasse Persson, utredningsledare på polisen i Malmö.

Huvudförhandlingen för åtalet mot 16-åringen beräknas preliminärt starta under vecka 32.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

Mer i ämnet