Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flickans moster passade flickan och hennes syskon en gång hösten 2022. De ska då ha sett brännskador på henne. Hör deras vittnesmål i Lunds tingsrätt i klippet. Foto: SVT

Ättiksfallet: Flickans moster i rätten: ”Man känner inte sin syster”

Uppdaterad
Publicerad

Mostern och hennes sambo såg att flickan hade skador på överkroppen. Ett av syskonen förklarade att hon bränt sig i solen och att flickan fått det kollat hos läkare.

– Man känner inte sin syster, säger mostern i Lunds tingsrätt.

Mostern berättar att hon ofta träffade flickan när hon var liten. Men de sista åren blev det mindre.

Sist de sågs var när flickans mamma råkat ut för en olycka och fick vårdas på sjukhus. Pappan åkte med och mostern och hennes sambo passade barnen. Detta var under hösten 2022, ett par månader innan flickan kom in akut, förgiftad av ättika.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Hör mostern och hennes sambos vittnesmål i klippet ovan.

Mosterns sambo: ”Såg inte bra ut”

Vid det tillfället ska flickan sagt att hon, till skillnad från de andra syskonen, inte fick lämna sängen förrän hennes pappa kom hem. Mostern och sambon märkte också skador på hennes överkropp.

– Det såg inte bra ut om man säger så, säger mosterns sambo i rätten.

Rättegången lider mot sitt slut

Enligt ett av syskonen skulle flickan fått skadorna från att hon bränt sig i solen. Flickan skulle även fått dem kollade av läkare. Men det finns inga spår av det i flickans journaler, enligt polisutredningen.

Föräldrarna är misstänkta för flera fall av grov misshandel, olaga frihetsberövande och grov fridskränkning. Själva har de konsekvent nekat till brott. Rättegången mot dem har pågått sedan i början av december och väntas ta slut i början av nästa vecka, i väntan på tingsrättens dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka i Eslöv förgiftad av ättika

Mer i ämnet