Utanför den döda familjens villa har folk fortsatt att lägga blommor under året. Foto: TT

Familj hittades död i villa – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

I början av året skakades det lilla området Bjärred utanför Lund i Skåne av att en hel familj hittades döda i sin villa. Snart uppdagades att mamman och pappan lämnat ett avskedsbrev där man beskrev att man inte kunde se någon annan utväg på grund av att de båda döttrarna led av olika sjukdomar.

• 9 januari 2018 – En familj på fyra personer hittas på eftermiddagen döda i sin villa i Bjärred utanför Lund. En av föräldrarna dök inte upp på sitt arbete och kollegorna anmälde personen försvunnen. Polisen hittade familjen när de kom till bostaden. Händelsen rubricerades som ett brott.

• 10 januari – Händelsen rubriceras som mord och polisen säger sig ha en god bild av vad som hänt i huset. Man säger också att gärningspersonen troligtvis var en av de döda. Grannarna beskriver området som lugnt och många är skärrade av händelsen.

• 11 januari – Rektorn på de två barnens skola berättar att barnen har fått hemundervisning under en längre period och hon säger att hon aldrig hade kunnat föreställa sig att det här skulle ske. Enligt uppgifter till SVT handlar historien om en familj i kris och att barnens fysiska sjukdomar kan ha kopplingar till det som skett i villan.

Lämnade avskedsbrev

• 19 januari – Polisen går ut med information om att det finns ett avskedsbrev som är undertecknat av båda föräldrarna där man skriver att man inte såg någon livskvalitét eller framtid på grund av döttrarnas sjukdom.

• 26 mars – Lomma kommun (som Bjärred tillhör) skärper sina rutiner efter händelsen och menar att det fanns signaler som man borde ha sett hos familjen.

• 11 december – Polisen presenterar förundersökningen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Döda familjen i Bjärred

Mer i ämnet