Mannen påträffades intill Kämpingestranden i april. Foto: SVT

Döde mannen på stranden i Kämpinge är nu identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som hittades död på Kämpingestranden utanför Höllviken i april är nu identifierad.

– Sen mitten på juni är han identifierad som en norsk medborgare som befann sig här i Sverige, säger förundersökningsledaren Andreas Hermann.

Det var på fredagen 21 april i år som mannen hittades medvetslös på stranden i Kämpinge. Några dagar senare dödförklarades han, men kunde inte identifieras.

Efter att polisen släppte en fantombild på mannen fick de ett tips från en stuguthyrare i området som inte lyckats få kontakt med mannen som hyrt hans stuga. Nu, snart tre månader, kan polisen bekräfta att det var en norsk man i 60-årsåldern som hyrde en stuga i området, något Expressen var först med att rapportera.

– När en hyresgäst hörde av sig kunde vi med hjälp av nyckeln komma in där och då kunde vi med hjälp av tillhörigheter fastställa vem det var, säger Andreas Hermann, till SVT Nyheter Skåne.

Anhöriga till mannen är underrättade. Det finns ingen brottsmisstanke men ärendet är fortfarande öppet i väntan på obduktionsrapporten.

– Man kan säga att ärendet är avslutat för vår del, säger Andreas Hermann.

Mannens identitet var till en början ett mysterium. Så här besrev polisen läget inledningsvis.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den döde mannen bedöms ha varit i 60-årsåldern. Han hade inga nycklar eller plånbok på sig. Foto: Johan Dernelius/SVT och Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.