Pollenallergi, tivoliolycka och gonorré är några av de nyheter vi rapporterat om i veckan. Foto: TT

Uppblåsbar rutschkana rasade och kraftig ökning av gonorré – här är veckans nyheter

Publicerad

Om du missade nyheterna i veckan så sammanfattar vi här några här. Fyra barn skadades när hoppborg rasade på Kiviks marknad, höga halter gräspollen och kraftig ökning av gonorré i Skåne. Det är några av de ämnen vi rapporterat om i veckan.

Fallolycka på Kiviks marknad – fyra barn skadade

Fyra barn föll från flera meters höjd när en uppblåsbar rutschkana rasade på Kiviks marknad. Anledningen till att den föll ihop var att kontakterna var utdragna.  Barnen fördes till sjukhus med lindriga skador.

Kraftig ökning av gonorré i Skåne

Smittspridningen av gonorré i Skåne har ökat med 25 procent jämfört med förra året. Spridningen ökar mest bland män som har sex med andra män, men ökar även bland heterosexuella.

Höga halter gräspollen i Skåne – jobbig sommar för allergiker

Det är en ovanligt besvärlig sommar för pollenallergiker i år. Pollenhalterna är höga i Skåne, främst i Kristianstad. Pollensäsongen inleddes sent och pågår längre i år på grund av den svala våren.

Uppåkra-arkeologer flyttar utgrävningsplatser

Nu vill arkeologer i Uppåkra skifta fokus och undersöka vanliga människors vardag. Utgrävningsplatserna flyttas därför några hundra meter bort.

SVT Nyheter Skåne testar att sammanfatta veckans nyheter. Vi vill gärna ha dina synpunkter. Mejla: skane@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.