Foto: Johan Nilsson/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Hotfulle mannen på Malmö C åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den 44-årige man som sköts i benen av polis på Malmö centralstation sedan han påstått att han hade vapen och sprängmedel i sina väskor åtalas nu för grovt olaga hot och våld mot tjänsteman.

Händelsen inträffade i juni när mannen befann sig på centralstationen och uttalade hot och sa att hans väskor innehöll vapen och sprängmedel. Stationen och ett stort område runt omkring spärrades av.

Samtliga Malmös tillgängliga polispatruller skickades till platsen och det nationella bombskyddet oskadliggjorde väskorna. Senare visade det sig att innehållet var ofarligt.

Sköts i benen

Under händelsen inne på Malmö C sköt polisen mannen i båda benen. När mannen greps hade han flera olika id-handlingar på sig, men polisen kom sedan fram till att mannen var italiensk medborgare.

Åtalas för olaga hot

Mannen åtalas nu för grovt olaga hot och våld mot tjänsteman. Enligt stämningsansökan till Malmö tingsrätt ska hotet bedömas som grovt eftersom han förstärkt det genom att påstå att han hade sprängmedel och en pistol i väskorna.

Hotet har även varit av särskilt allvarlig art då att han valt att framföra det på Centralstationen i Malmö, där det befunnit sig en stor mängd människor och hotet medfört en allvarlig samhällspåverkan.

Mannen åtalas för våld mot tjänsteman eftersom han i häktet i Malmö angrep två kriminalvårdare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bilder inifrån tumulten på Malmö centralstation. Foto: Athir Mohammed Abbas/ Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man skjuten på Malmö C

Mer i ämnet