Flaggor förbjudna vid studentutspringet i Malmö, 1,5-årige Matteo från Eslöv mördades av sin pappa och Ahmad räddade kvinnan som släpats efter en traktor.

Veckans nyheter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: Ahmad hittade traktorsläpad kvinna, 1,5-årige Matteo från Eslöv mördades av sin pappa, undersköterska jobbade i Eslöv med falskt intyg och flaggor förbjudna vid studentutspringet i Malmö.

En 50-årig kvinna var nära att dö efter att ha bundits fast i en traktor, släpats runt på åkern och därefter lämnats ute i decemberkylan.

Taxichauffören Ahmad El Saleh räddade kvinnan som släpades efter traktor på gård i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna misstänks ha släpats efter en traktor ute på en åker och därefter lämnats utomhus i leran hela natten. Hon var nästintill död när taxichauffören Ahmad El Saleh såg henne morgonen efter. ”Jag tänkte att jag måste hjälpa henne” säger han. Foto: Polisen/SVT

Mordförsök med traktor – åtalad har släppts

Matteo hade precis blivit 19 månader gammal när mamman fick samtalet om en pågående insats hos ex-pojkvännen. Hon rusade dit och fick då beskedet att hennes son avlidit.

1,5-årige Matteo i Eslöv mördades – ”Älskade min son över allt annat”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder och ljuslyktan som Matteo gjort på förskolan är viktiga minnen för mamman. Här berättar hon om sin son och om när hon fick beskedet om hans död. Foto: Firas Razak/SVT

En anställd undersköterska i Eslövs kommun jobbade i flera veckor med ett falskt utbildningsintyg innan bedrägeriet upptäcktes.

Jobbade som undersköterska i Eslöv med falskt intyg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person lyckades få jobb som undersköterska i Eslövs kommun med hjälp av ett falskt examensbevis. Hör HR-chefen berätta i klippet hur bluffen avslöjades. Foto: Gunilla Fritze

Flaggor förbjuds under studentutspringen på vissa gymnasieskolor i Malmö, där får eleverna vänta tills de kommer ut på skolgården eller upp på lastbilsflaken.

Flaggor förbjudna när studenter springer ut i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rektorerna Eva Daun och Martin Roth berättar varför de förbjudit flaggor under studentutspringen på S:t Petri skola och Malmö Borgarskola. Foto: Firas Razak/SVT och Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.