Lasse Berghagen uthängd på fejkskylt • De utnyttjades i trädgårdsbolag • Barnmorska dömd i hovrätten Foto: SVT / TT / Privat

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Missade du de viktigaste skånska nyheterna i veckan – då får du en ny chans här:  Lasse Berghagen hängs ut som ett miljöhot på en fejkad skylt i Malmö, trädgårdsbolag utnyttjar obetald arbetskraft och en barnmorska i Kristianstad dömdes även i hovrätten efter att ett barn fått hjärnskador vid en förlossning.

Fejkad skylt vid kalkbrottet i Malmö – Lasse Berghagen hängs ut som miljöhot

En fejkad informationsskylt har placerats vid utkiksplatsen ovanför kalkbrottet i Malmö. I texten står det om utrotningshotade djur och växter – något oväntat pekas allsångslegendaren Lasse Berghagen ut som ett miljöhot.

De utnyttjades som gratis arbetskraft i brödernas trädgårdsbolag

Malmöbröderna och deras trädgårdsbolag utnyttjar obetald arbetskraft – samtidigt som de drar in miljonbelopp från skånska kommuner. SVT Nyheter Skåne har pratat med flera personer som jobbat gratis åt bröderna efter löfte om fast jobb. Följ hela granskningen här.

Här hamnade lyktstolpen mitt i cykelbanan: ”Gick lite fort på slutet”

Ombyggnaden av Stora torg i Eslöv var nästan klar när den plötsligt stod där mitt i cykelbanan – en lyktstolpe. Stolpen, som tvingar cyklisterna att gira för att undvika kollisioner, har nu blivit en rikskändis.

Dom mot barnmorska står fast i hovrätten – ska överklagas

Den barnmorska som tidigare dömts för grovt vållande till kroppsskada i samband med en förlossning fälls nu även i hovrätten. Men trots att barnmorskan kommer att överklaga känner Elliots mamma Johanna Adolfsson i Åhus en lättnad efter domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.