Se storfångsterna under gäddtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen och lördagen pågick Super Pike Open i Oskarshamns skärgård, där omkring 300 fiskare slogs om vem som drar upp de största gäddorna.

Det är tredje gången CWC Super Pike Open anordnas i Oskarshamn och tävlingen lockade totalt 104 team från Sverige, Finland, Danmark och Holland.

Endast gäddor med en längd på minst 70 centimeter räknades, och nytt för i år var en mobilapp där varje team inrapporterar längden på sina fångster innan fisken släpps tillbaka i vattnet (”catch and release”).

Vinnarna i tävlingen blev team Pursuit of Happiness från Karlskrona vars fem största gäddor hade en totallängd på 476 centimeter. Den längsta gäddan fångades av Marcus Molin i team Strandvaskarna och mätte 112 centimeter.

Varma vatten utmanade

Under höstarna brukar betesfisken ta sig in på grunda vatten och gäddorna följer efter in i vikarna. Men eftersom det fortfarande är varmt i vattnet är gäddorna utspridda i skärgården, vilket ökade svårigheten för fångst.

– Men trots den stora utmaningen fick lagen mycket fisk – det är jättekul för tävlingen, säger Stefan Trumstedt som är en av arrangörerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oskarshamn

Mer i ämnet