Någonstans i området bakom den här polisavspärrningen i Hannabad hittades den döda kroppen som misstänks vara den försvunne 70-årige mannen. Foto: Rikard Berglin/SVT

Polisen misstänker mord: Den 70-årige försvunne mannen har hittats död

Uppdaterad
Publicerad

En död kropp av en man hittades i skogen i trakterna av Hannabad söder om Markaryd vid 17:30 under lördagskvällen. Polisen misstänker att kroppen tillhör den 70-årige man som anmäldes försvunnen den 31 juli.

Den döda kroppen har enligt polisen hittats av en privatperson, men dock inte i samband med den skallgång som genomfördes av organisationen Missing People under lördagen. Enligt obekräftade uppgifter från boende i området var det en orienteringslöpare som hittade kroppen i skogen.

Rubriceras som mord

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och enligt polisen har fynd gjorts på platsen som gör att en förundersökning gällande mord har inletts. Kroppen har nu förts till Lund för en rättsmedicinsk obduktion och identifiering.

Markarydsfallet

–  Vi får invänta vad den rättsmedicinska undersökningen kan bekräfta, men omständigheterna kring försvinnandet och hur kroppen anträffades gör att vi misstänker att ett mord har begåtts, säger Katarina Rusin, presstalesperson i polisregion Syd.

Katarina Rusin, presstalesperson för polisregion Syd. Foto: Sanne Kleiner/SVT

I samband med 70-åringens försvinnande anmäldes även mannens bil som försvunnen, den är dock fortfarande spårlöst borta. Polisen har fram till fyndet av kroppen hanterat ärendet som människorov. Anhöriga till 70-åringen har underrättats om dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet