Fem åtalas för knivskärning i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Fem män i 20-årsåldern åtalas nu för knivskärningen mot två ungdomar i Ljungby under skolavslutningsveckan i juni.

Det var vid en brännbollsturnering som anordnades för avgångseleverna på Sunnerbogymnasiet i Ljungby som två elever knivskars. En av dem utsattes också för misshandel genom ett slag mot huvudet. En av dem fick skador som inledningsvis bedömdes som livshotande.

Fyra unga män anhölls i anslutning till händelsen men ytterligare en person häktades senare. Nu åtalas fem män som alla är i 20-årsåldern för försök till dråp alternativt grov misshandel. En av de tilltalade är också åtalad för misshandel mot en av de två målsägande.

Enligt åklagaren finns det inget tydligt motiv bakom knivskärningen.

Inget tydligt motiv

– Upprinnelsen är att en av de åtalade ger sig på en av målsägarna, han går förbi målsäganden och tilldelar honom ett slag. En stund senare söker de misstänkta upp den målsägande igen. Den andre målsägande kommer för att hjälpa den första och det är då det här kaoset bryter ut och knivskärningen sker, säger Johnny Philipsson som är åklagare.

Hur mår de två målsägande i dag?

– Jag har inte själv pratat med dem men rent fysiskt så tror jag att de mår bra.

Två av de fem åtalade sitter fortfarande häktade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet