Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Grävskopan river taket på Jojjes gatukök. Bara trä och betong återstår. Foto: SVT

Efter år av bråk – här jämnas Jojjes gatukök med marken

Publicerad

Rivningen av Jojjes gatukök i Oskarshamn är i full gång. Efter en lång och utdragen process avgjordes ödet för det omtvistade gatuköket.

Med en grävskopa rivs Jojjes gatukök ner bit för bit. Fönster och dörrar är borttagna, likaså isoleringen och gipskivorna på insidan. Det är bara ett tomt skal kvar och snart kommer allt vara borta.

Flera förbipasserande tycker att det är tråkigt att gatuköket rivs.

Lång strid

Tvisten mellan ägaren till Jojjes gatukök, Mustafa Türkkan, och Oskarshamns kommun pågick länge. Kommunen ville riva byggnaden för att ge plats till parkeringsplatser utanför den ombyggda Coop-butiken. Mustafa Türkkan protesterade och menade att uppsägningen av hans hyresavtal inte gått rätt till.

Parterna kunde inte komma överens och ärendet gick hela vägen till domstol. Där fick kommunen rätt och gatuköket skulle avhysas omedelbart. Domen överklagades till hovrätten men innan processen gick vidare blev det en förlikning.

Femton parkeringsplatser

Rivningsarbetet går nu snabbt.

– Nu är det bra trä och betong kvar, vi kommer bli färdiga med rivningen imorgon, säger Johan-Arvid Danielsson, platschef på NCC.

Redan nästa vecka ska parkeringsplatser börjar byggas på marken där gatuköket stod. I vinter kommer underlaget vara grus och till våren ska marken asfalteras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer