Nu har Mathias Hall dragit ur sladden. Foto: Kaisa Andersson/SVT

Nu är Mathias elkabel utdragen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Mathias Hall i Väckelsång i Tingsryds kommun dragit ur elkabeln som förser Bredbandsbolagets teknikskåp med el. De 15 berörda villafiberkunderna har nu i stället fått en provisorisk mobil internetuppkoppling.

Under onsdagsmorgonen drog Mathias Hall ur elkabeln efter att han fått ett sms om att göra det så snabbt som möjligt. 

Ställde upp för grannarna  

Mathias Hall som ställde upp för att grannarna skulle få fiber så snabbt som möjligt genom att låna ut el från sitt garage till teknikskåpet på gatan. Sedan visade det sig att han gjort sig skyldig till olaga kraftöverföring, något som är brottsligt.  

Bredbandsbolaget lovar nu att stå för alla kostnader för Mathias Hall i Väckelsång om fallet leder till åtal. 

Erbjuds mobil 

Under onsdagen skickade Bredbandsbolaget ut ett brev till villaägarna i Väckelsång där de förklarade att begått ett misstag när de inte begärde ett korrekt tillstånd för strömförsörjning till teknikskåpet. 

Byborna erbjuds nu istället mobil internetuppkoppling under tiden de får vänta på att fibern ska kopplas in på ett korrekt sätt. De saknar dock möjligheten att se på TV. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bredband i väckelsång

Mer i ämnet