Jonathan Sager (SD) stängs av från partiet säger medlemsutskottets ordförande till P4 Kalmar. Foto: SVT/Hamed Ubaidi

Kalmarpolitikern Jonathan Sager (SD) stängs av från partiet

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas medlemsutskott bekräftar under måndagen till P4 Kalmar att kommunpolitikern och toppnamnet Jonathan Sager stängs av från partiet.

Enligt tidningen Barometern riskerar Sager att uteslutas från partiet. Tidningen berättar att SD:s medlemsutskott i mitten av januari öppnade ett personalärende mot Jonathan Sager där det står att läsa:

”Det har kommit till medlemsutskottets kännedom att du ofta använder dig av en otroligt hård retorik och inte tvekar att gå till rena personangrepp.”

– Jag kommenterar inte interna handlingar och avböjer därmed att lämna några övriga kommentarer, säger Jonathan Sager (SD) till Barometern.

– Det är vi i distriktet som väckt ärendet till medlemsutskottet, men jag vill inte kommentera varför, säger distriktsordförande Martin Kirchberg (SD), också till Barometern.

Magnus Olsson, ordförande i Sverigedemokraternas medlemsutskott säger under måndagen till P4 Kalmar att Sager har stängts av från partiet. Den 22 april väntas beslut kring en eventuell uteslutning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.