Avhoppet kom som en fullständig överraskning för Margareta Schlee, gruppledare för Moderaterna i Uppvidinge. Foto: Privat

M om avhoppet: ”Det kom som en överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

Margareta Schlee, Moderaternas gruppledare i Uppvidinge kommun, ser med osäkerhet på det politiska läget i kommunen efter Västerpartiets avhopp.

– Avhoppet kom som en fullständig överraskning för oss, jag har fått informationen själv genom media. Jag har uppfattat Mattias Sjöberg från Vänsterpartiet som en osäker spelare i vårt samarbete, säger Margareta Schlee (M).

Sedan valet 2018 är Moderaterna stödparti åt Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som tillsammans styr i Uppvidinge kommun. Nu är Margareta Schlee (M) osäker på hur Vänsterpartiets avhopp kommer påverka det politiska läget i kommunen.

– Nu måste vi sätta oss ned och sortera pusselbitarna när det gäller hur vi ska hantera voteringarna i framtiden. Jag vet inte vad som ska hända nu, det är ett stort frågetecken. Politik blir aldrig tråkigt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet