Regionchef shoppade för skattepengar – stäms på en halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare chef inom en verksamhet i Region Kalmar har dragit tjänstebetalkortet runt 600 gånger utan att redovisa vad som handlats. Nu stäms han på en halv miljon kronor, skriver P4 Kalmar.

Det var i mitten av februari som det kom fram att chefen handlat för drygt 768 000 kronor utan att redovisa vad pengarna gått till.

Bland annat handlar det om köp av tv, datorer och en synt. Mannen har också gjort flera kontantuttag som inte redovisats.

Nu stäms han

Chefen har nu lämnat sin tjänst och summan på skulden skrevs senare ner något, efter att ett hundratal kvitton hade hittats.

Efter en utredning beslutade Region Kalmar att mannen skulle betala tillbaka pengarna som fortfarande saknades, men det har han inte gjort.

Nu kommer tvisten alltså att avgöras i rätten, enligt P4 Kalmar stämmer Region Kalmar län honom nu och kräver tillbaka drygt 577 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.