En stor polisinsats pågår i Kalmar – där en man förts till sjukhus efter en skottlossning. Foto: Sandra Carlsson/SVT

Sju personer åtalas för skjutningen i Norrliden förra året

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer åtalas i dag vid Kalmar tingsrätt misstänkta för inblandning i ett mordförsök på en då 16-årig man i stadsdelen Norrliden i Kalmar i december förra året. Mannen fick livshotande skador i huvudet, men överlevde.

Sammanlagt åtalas sju personer under onsdagen. En 15-åring står åtalad för själva skjutningen och mordförsöket.

Två män åtalas för anstiftan till mordförsök och ytterligare en man och en kvinna för medhjälp till mordförsök. Två personer åtalas för grovt skyddande av brottsling. Personerna är i åldrarna 15-27 år och de flesta av dem är häktade.

Kalmar

Anlitad som torped

15-åringen som nu åtalas för skjutningen är hemmahörande i Stockholmsområdet och misstänks ha anlitats mot betalning för att genomföra skjutningen i Kalmar. Enligt åtalet ska han ha utrustats med maskering, telefon och en skarpladdad pistol.

Del av gängkonflikt

Händelsen är en del i den blodiga konflikt i kriminella nätverk i Kalmar som SVT tidigare rapporterat om.

En av männen som i dag åtalas för grovt skyddande av brottsling är en 25-årig man som sitter häktad misstänkt för att ha utfört mordet på Kattrumpan, det mord som tros ha utlöst våldsspiralen i Kalmar.

Vid skjutningen utanför mataffären i Norrliden i december misstänks 25-åringen ha fört över en summa pengar till skytten för att han skulle kunna köpa en tågbiljett för att ta sig ifrån Kalmar efter skjutningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se var skjutningarna i Kalmar ägt rum i klippet. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet