Under söndagen kom Vipers hem till Växjö efter finalförlusten mot Falun. Foto: Peter Magnusson/SVT

Vipers blickar framåt efter finalförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Det var neråt böjda huvuden när Vipers-spelarna på söndagen klev av bussen i Växjö. Men trots den snöpliga finalförlusten mot Falun har redan tränaren Niklas Nordén börjat blicka framåt.

– Det är konstigt men jag hann börja skissa på ett papper där det stod säsong 17/18 redan i bussen på vägen hem. Det trodde jag aldrig efter finalen igår, säger Niklas Nordén, tränare Växjö Vipers.

Vad skrev du?

Växjö Vipers i SM-final 2017

– Jag började faktiskt skriva ner olika spelsystem vilket nog egentligen inte är så bra för mig just nu, svarar han med ett leende.

Falun i gungning

Växjö Vipers fick den drömstart de hoppats på i SM-finalen mot Falun. 2-0 efter första perioden vilket satte favoriterna från Dalarna rejält i gungning. 

– Jag satt i bussen och kollade på matchen igen på video. Jag tycker vi gör en otroligt bra innebandymatch. Men vi har så mycket marginaler som går emot oss. Stolpe ut och domslut som vi tycker är felaktiga. Men så är det i idrott så jag ska inte gnälla på någon annan, säger Niklas Nordén.

Efter en svängig match där Vipers var nära att kvittera i slutminuterna så stod det efter slutsignalen klart att Falun vann med 5-4. Då hade de runt 1000 ditresta Växjöfansen skapat SM-finalsstämning i tre perioder. 

LÄS MER: Växjös supportrar intog Globen

– Det är bland det galnaste jag upplevt. Att få komma in i den arenan inför en så enorm klack. Och på det sättet de gjorde det med tifo var riktigt häftigt.

Till Globen igen

Niklas Nordén som har kontrakt med Vipers t.o.m. säsongen 2018/2019 tror som många andra att detta bara är början för klubben. Och silvermedaljen som hänger runt halsen hoppas han kunna känna stolthet över i framtiden.

– Vi har gjort en grym säsong även om man känner sig som en förlorare idag. Men jag tror att detta är början på en bra resa. Vi är väldigt sugna på att besöka Globen igen, det kan jag säga, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö Vipers i SM-final 2017

Mer i ämnet