”Flaskorna hittades i en sopsäck i ett skogsparti”, säger Södertäljepolisen Jonas Packalén som vill varna för spritflaskorna. Foto: SVT

31 flaskor ”fulsprit” hittades i skogen – ”Kan vara livsfarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Södertälje har vid flera tillfällen varnat för så kallad ”fulsprit” eller teknisk sprit som hittats i falska Smirnoff-flaskor. Under måndagen hittades 31 flaskor vid ett skogsparti i Nykvarn, skriver Polisen i Södertälje på sociala medier.

Senast i december 2020 blev flera ungdomar sjuka och fick bland annat synrubbningar och andningssvårigheter efter att ha druckit av spriten. Två 14-åriga flickor fick föras till sjukhus.

Nu har flaskorna dykt upp på nytt. Denna gång vid Norra Stationsvägen i Nykvarn.

– En person hittade 31 stycken enlitersflaskor med fulsprit i en svart sopsäck gömd i ett skogsparti. Personen åkte in till polisstationen här i Södertälje och lämnade in flaskorna till oss, säger Jonas Packalén, polisinspektör och krogsamordnare i Södertälje.

”Lätt att få tag på”

Polisen har förstört flaskorna och menar att det är viktigt att både föräldrar och ungdomar är uppmärksamma på spriten, som kan vara farlig.

– Det är viktigt att informationen om de här flaskorna även når ut till föräldrar så att de kan ta ett snack med sina barn. Innehållet kan vara livsfarligt och vi har sett att det är otroligt lätt att få tag på dem, till exempel via sociala medier, säger Jonas Packalén.

Video: Polisen förklarar hur man känner igen fulspriten (Videon är från december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.