Sjöfartsverket har fått dispens för att kunna jobba även på helgerna med det försenade slussprojektet. Foto: SVT

Dispens för bullrigt helgarbete vid slussprojekt

Publicerad

Under lördagen kommer förstärkningsarbeten att utföras i södra slussgropen. Sjöfartsverket har fått dispens för att kunna utföra det bullriga arbetet dagtid under helgerna fram till mitten av juni.

Det är Länsstyrelsen som beviljat dispensen som innebär att det försenade spontarbetet nu kan fortgå även på helgerna, det skriver Sjöfartsverket i ett pressmeddelande.

Under helgen så kommer det bara arbetas på lördagen. De arbeten som planeras är bland annat olika borrarbeten. I Sjöfartsverkets ansökan till Länsstyrelsen framgår att projektets övergripande tidplan är ansträngd beroende på omfattande förseningar i projektet.

Slussbygget i Södertälje

John Sternbeck, miljöhandläggare, Sjöfartsverket hoppas på att det här ska korta anläggstiden för hela projektet.

- Att länsstyrelsen meddelat denna dispens är mycket bra för projektet, säger han.

Särskilda villkor

Länsstyrelsens dispens gäller särskilt bullrande arbeten på lördagar och söndagar. Dessa arbeten får utföras under helger från den 9 mars – 16 juni, klockan 09-18, med uppehåll mellan den 19-22 april samt den 8 – 9 juni.

Länsstyrelsen ställer också villkor på Sjöfartsverket i den givna dispensen:

• De mest bullrande arbetena ska undvikas tidig förmiddag och sen eftermiddag för att visa hänsyn till boende i området.

• Samtliga klagomål om buller i samband med dessa arbeten, ska redovisas till Länsstyrelsen veckovis senast måndagen veckan efter utfört arbete.

• Uppmätta bullervärden under aktuell period ska redovisas till Länsstyrelsen veckovis senast tisdagen efter utfört arbete.

• Information om planerat bullrande arbete samt aktuell period och aktuella klockslag, ska publiceras på projektets hemsida och vid arbetsområdet. Information ska även finnas om kontaktperson samt kontaktuppgifter, dit klagomål kan lämnas.

Källa: Länsstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussbygget i Södertälje

Mer i ämnet