Polisen: Inga smällarincidenter inrapporterade

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen har det varit ett ovanligt lugnt nyårsfirande i Södertälje. Två bilbränder och en rattfylla har rapporterats in men inga smällarincidenter.

Jämfört med tidigare år har nyårsnatten i Södertälje varit förhållandevis lugn. Två bilbränder och en rattfylla är några av händelserna som rapporterats in – dock inga smällarincidenter, uppger polisens presstalesperson, Albin Näverberg.

– Jag tror det har mycket att göra med uppmärksamheten i media den senaste tiden och att civilsamhället tagit ett större ansvar i frågan. Men även att handlare tagit avstånd, säger han och tillägger:

Smällare och bangers i Södertälje

– Det brukar inte vara så här lugnt på den fronten men det kan även finnas ett stort mörkertal då acceptansen för smällare på nyårsafton är större.

Värre under julhelgen

Under julhelgen var det annorlunda. Då fick polisen in flera larmsamtal om smällare och fyrverkerier och bland annat många hundägare var oroliga.

Från grannkommunerna kom det in ett larm vid tolvslaget om en bilbrand som misstänks vara anlagd på Säby torg i Salem. Och tidigt på söndagsmorgonen anmäldes att en man blivit misshandlad av fem personer. Inga anmälningar inkom från Nykvarn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smällare och bangers i Södertälje

Mer i ämnet