Foto: SVT

Tidtabell ändras för populära busslinjerna – 749 och 748 tar nya vägar från oktober

Uppdaterad
Publicerad

Buss 749 och 748 kommer inte stanna vid hållplatserna Polhemsgatan och Jovisgatan från och med tisdagen den 1 oktober till den 13 december.

Anledningen till den nya tidtabellen är ett vägarbete på Stockholmsvägen. SL meddelar att pendlarbussarnas resenärer istället hänvisas till alternativa linjer 751, 753, 758 och 783.

Bussarna kommer att fortsätta att köra till och från Södertälje centrum, men vägarbetet kan påverka restiderna och innebära inställda avgångar – inte minst i kombination med köer på E4, meddelar SL.

Prioriterade pendlare

SVT Nyheter Södertälje tidigare berättat om att busslinjerna mellan Liljeholmen och Södertälje är populära men att det finns ett stort missnöje med buss 749 mellan Södertälje och Liljeholmen. Resenärer har larmat om att bussarna på sträckan ofta är helt överfulla. SL har däremot menat att busslinjen snarare ska fungera som en förstärkning till pendeltåget till Södertälje.

Även Södertälje kommun lämnade i våras önskemål om att busslinje 749 ska prioriteras av trafikförvaltningen, eftersom att det är många som pendlar till de stora företagen i kommunen som åker med bussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.