”Det hjälper oss jättemycket men är en bråkdel av de pengar som försvunnit”, säger Eskilstuna baskets kassör Oscar Lindberg. Foto: SVT

Basketklubben får störst del av kommunens coronastöd

Uppdaterad
Publicerad

För att mildra den ekonomiska förlust coronapandemin inneburit för kultur- och idrottslivet i Eskilstuna kommun har föreningar fått dela på en miljon kronor från kultur- och fritidsnämnden. Eskilstuna Basket för överlägset mest. Skälet är att de i våras fick ställa in den årliga cupen – deras största inkomstkälla.

– Det var ungefär tre miljoner kronor som försvann där, säger Oscar Lindberg, kassör för Eskilstuna Basket.

I klippet får du följa med in i Bollhuset i Årby och höra Oscar Lindberg från Eskilstuna Basket berätta om vad pengarna innebär för dem.

Kunde sökas för verksamhet från 1 mars till 31 maj

Eskilstuna kommun tog i våras fram ett stödpaket till föreningslivet till följd av effekterna av coronapandemin.

De skulle få dela på en miljon kronor.

Syftet med det ekonomiska stödet var att ge föreningar förutsättningar att överleva och kunna fortsätta bedriva sin verksamhet även efter att pandemin är över.

Stöd kunde sökas för arrangemang och verksamhet som skulle ha ägt rum under perioden 1 mars – 31 maj som till följd av coronapandemin har ställts in, reducerats eller skjutits upp.

Föreningar som inte har tagit del av nationellt eller regionalt finansiellt krisstöd och föreningar som ej har tagit del av Eskilstuna kommuns finansiella krisstöd har varit prioriterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet