Boende och personal på äldreboende i Flens kommun smittade av coronaviruset. Foto: SVT/EPA

Flens kommun: En av de smittade på ett äldreboende har avlidit till följd av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

En av personerna som smittades av coronaviruset på ett äldreboende i Flen har avlidit. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan konstaterades ett fall av coronavirus hos en i personalen på ett äldreboende i Flen. När kommunen följde upp fallet och genomförde tester konstaterades det även smitta av coronavirus hos fyra personer på boendet. En av personerna har avlidit till följd av viruset. Anhöriga är underrättade.

Detta var den andra personen i länet som avled till följd av det nya coronaviruset. Under onsdagen konstaterades det tredje dödsfallet i Sörmland.

Coronaviruset i Sörmland

Två är friskförklarade

Av de andra tre som smittades på boendet har två i dag varit symptomfria i två dygn och har därmed blivit friskförklarade. Den tredje vårdas på boendet.

Efter att Flens kommun upptäckte smittan vidtog de åtgärder, bland annat bestämde man att personalen som arbetar på boendet inte får jobba på något annat boende. Kommunen har även arbetat med att förse verksamheter med ytterligare skyddsutrustning som munskydd och skyddsglasögon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet