Teater Sörmland sätter upp en smittskyddad variant av Nyköpings gästabud i sommar. Foto: Henrik Montgomery/TT

I år blir Nyköpings gästabud smittskyddad – max 25 i publiken

Uppdaterad
Publicerad

I sommar blir inte Nyköpings gästabud som det brukar vara. Föreställningarna går under parollen ”smittskyddad teater” och bjuder på föreställningar ur olika nyckelpersoners perspektiv.

1 juli är det premiär på Nyköpingshus för Teater Sörmlands smittskyddade variant av Nyköpings gästabud. Enligt teatern släpps endast 25 personer åt gången in till föreställningarna. Publiken tas emot av en ledsagare som så här i corona-tider ser till att alla håller avstånd.

– Vi kommer ha tre föreställningar varje dag. Vid varje tillfälle får man följa med en specifik nyckelperson och uppleva dramat ur den personens perspektiv. Så det är samma historia vid alla föreställningar, men det publiken får vara med om skiljer sig åt beroende på vilken förställning man väljer, säger Emil Forsberg, presskontakt på Teater Sörmland.

Enligt honom arrangeras Nyköpings gästabud under 20 kvällar i sommar – och med tanke på att det är tre föreställningar per kväll så handlar det om sammanlagt 60 föreställningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet