De senaste nyheterna kring coronavirusets spridning har gjort att människor nu bunkrar matvaror. Foto: Anders Wiklund/TT

Matbutik i Oxelösund inför maxköp på vissa varor

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Oxelösund inför maxköp på varor som pasta, ris och toalettpapper. Anledningen är att de är bristvaror efter veckans bunkring.

– Man måste tänka på varandra och inte köpa mer än vad man behöver, säger handlaren Mathias Sernqvist.

Många hyllor i matbutikerna runt om i landet gapar tomma då coronautbrottet tycks ha fått människor att storhandla mer än någonsin. Den så kallade bunkringen har pågått även i Sörmland, där produkter som pasta, ris och toalettpapper har varit extra efterfrågade.

De här varorna är det nu brist på, och för att de ska räcka till så många som möjligt inför Ica Kvantum i Oxelösund ett maxtak.

Coronaviruset i Sörmland

– Just nu får vi inte fram det vi behöver. Därför måste vi prioritera att varorna ska räcka så länge som möjligt, säger handlaren Mathias Sernqvist.

”Tänka på varandra”

Han berättar att det framför allt är av hänsyn till de som inte har bunkrat under veckan.

– Man måste tänka på varandra och inte köpa mer än vad man behöver.

Kan du förstå varför folk ändå vill bunkra?

– Jag har full respekt för rädslan att bli fast hemma. Men jag tror att många har köpt på sig mer än de behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet