Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Näringslivschefen i Nyköpings kommun berättar om de insatser som nu görs för stadens småföretagare. Foto: SVT

Lokalt stödpaket ska hjälpa näringslivet – men inte hela vägen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan beslutade kommunstyrelsen i Nyköping att godkänna ett nytt stödpaket i miljonklassen till det lokala näringslivet. Det är det tredje i ordningen och ska finnas sökbart från den 27 november.

Stödpaketet går ut på en rad lättnader och justeringar i regelverken för lokala företag men också i form av utbetalning av rena kontanter. Två liknande paket sjösattes i våras.

Kostar över en miljon

Summan som satsas ligger på 1,1 miljoner kronor men utöver det finns även en tidigare beslutad insats som innebär att alla kommunanställdas julklapp omvandlas till ett presentkort som går att använda i den lokala handels- och servicenäringen. Det kommer också att bli förlängd gratisparkering längs gatorna i centrala Nyköping fram till 31 mars 2021.

Lättnader i regelverken och slopade avgifter

Ett exempel på lättnader i regelverken är att ingen avgift kommer att tas ut för cateringtillstånd av alkohol mellan den 1 januari och 30 april 2021 för en restaurang som vill ansöka om att leverera mat och dryck hem till kunder. Ett annat exempel är förlängd frist för betalning av fakturor till kommunen. Kommunen kommer också att erbjuda gratis digitalt HR-stöd gällande korttidspermittering, varsel och liknande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet