Polisen har spärrat av Gallerian som ligger på Kungsgatan i centrala Eskilstuna. Foto: SVT

Mordförsök i centrala Eskilstuna – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har skadats svårt efter att ha blivit knivhuggen i Gallerian i centrala Eskilstuna. En man har gripits misstänkt för försök till mord.

Larmet kom klockan 13.01 och enligt vittnen ska mannen ha blivit knivhuggen i ryggen. Polisen vill dock inte bekräfta att det rör sig om just en kniv.

– Mannen är förd till sjukhus med stickskada, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Eskilstuna

Kort efter händelsen greps en man i 50-årsåldern i centrala Eskilstuna. Han är nu tagen till förhör på polisstationen misstänkt för försök till mord.

Jagar ni fler misstänkta?

– Det har setts två personer sa vi initialt, så det kan vara så att söker fler gärningsmän, säger Thomas Agnevik, på polisen.

Ingången till Gallerian från Kungsgatan är avspärrad och tekniker på platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning. Polisen håller just nu förhör med personer utanför Gallerian och har inlett en förundersökning om försök till mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet