Foto: SVT

Polisen: ”Har förmodligen skjutits med någon form av vapen”

Uppdaterad
Publicerad

Två vittnen uppger att de sett en man med ett vapen, och flera uppger att de hört smällar i området. Nu utgår polisen i Eskilstuna från att det förmodligen ska ha avlossats skott i Nyforsområdet i helgen.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen larmades till ett område kring Björktorpsskolan i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna, efter ett larm om att någon ska ha skjutit två skott. I samband med händelsen gick polisen ut och sa att de inte hade några uppgifter som styrkte att det faktiskt hade skjutits. Nu har man dock hört flera vittnen.

Oberoende vittnen

– Två vittnen uppger att de har sett en man som de bedömt har en revolver, två vittnen som är oberoende av varandra. Vi har hört sammanlagt sju personer, där de flesta har uppfattat det som att skott har hörts. Och två personer har som sagt sett en man med vad de uppfattar som ett vapen, säger Lennart Vestergren vid polisen i Eskilstuna till SVT Nyheter Sörmland.

Skjutningar i Eskilstuna

Läs mer: Område spärrades av efter larm om skottlossning.

Platsen spärrades av under söndagsförmiddagen men polisen hittade inga fynd. Däremot utgår de från att skott ska ha avlossats.

Ingen skadad

– Jag skulle vara dum om jag inte tror det. Det är ju ingen person som är skadad eller så, men förmodligen har det skjutits med någon form av vapen, men jag kan inte säga om de har skjutit skarpt. Men man kan ju tro det när flera hört smällar och två oberoende vittnen av varandra sett en man med vad de bedömer är ett skjutvapen, säger Lennart Vestergren.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig till dem på 114 14 om de vet något om det som hänt.

Vill ha in mer uppgifter

– Nästa steg är att försöka sammanställa vittnesuppgifterna, man har ju sökt igenom området men inte hittat något. Har någon sett, hört eller vet någonting om detta är det väldigt bra om man hör av sig till oss. Vi måste ha in mer uppgifter för att kunna peka ut någon person, säger Lennart Vestergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet