Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här söker polisen efter vapen i Skiftinge i Eskilstuna. Foto: SVT

Efter skjutningarna i Eskilstuna: Här söker polisen efter vapen i Skiftinge

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde vid lunch på fredagen en insats i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Det är ett av flera liknande vapensök som genomförts den senaste tiden.

De senaste månaderna har det vid flera tillfällen rapporterats om skottlossningar och oroligheter i Skiftinge och Årby, närbelägna stadsdelar i norra Eskilstuna.

På fredagen inledde polisen en insats i Skiftinge med syfte att söka efter vapen. Polisen uppger att tidigare liknande insatser gett resultat, man har då hittat föremål som kan användas som vapen på strategiska platser.

Poliser utrustade med skottsäkra västar sågs söka efter vapen i soprum, runt förråd och skogspartier i bostadsområden i Skiftinge.

”Pågående insats”

Eskilstunas kommunpolis Elin Johansson är fåordig kring dagens utökade polisnärvaro i Skiftinge.

– Vi kommenterar inte en pågående insats, säger hon.

Hur länge pågår insatsen?

Det kan jag inte säga något om.

Varför gör ni detta just i dag? 

– Vilken dag tycker du att vi skulle ha gjort det på? Det är ett av flera vapensök vi gjort senaste tiden och vi ansåg att vi hade ett bra resursläge för att göra det just i dag.

Polisen vill heller inte uttala sig om insatsen resulterat i några fynd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.