Från och med måndag kommer vuxenutbildningen i Strängnäs att ske på distans i två veckor för att försöka få bukt med höstens ökade smittspridning. – Man ser att eleverna börjar ta lätt på rekommendationerna, säger skolchefen Tony Lööw. Foto: SVT

Smittspridning inom Strängnäs skolor – vuxenutbildning på distans

Uppdaterad
Publicerad

Strängnäs är en av de sörmländska kommunerna där smittan har tagit fart igen under hösten. För att tackla en ökad smittspridning väljer kommunen att återgå till distansundervisning för vuxenutbildningen, där ett tiotal elever har insjuknat i covid-19 i höst.

Knappt två veckor efter att beslutet att undervisningen på Europaskolan i Strängnäs övergick till distans efter att två elever bekräftats smittade i covid-19, meddelar kommunen att även vuxenutbildningen ska gå i samma spår från och med måndag och två veckor framåt. Detta efter att ett tiotal elever har insjuknat.

Men än är det inte aktuellt att återinföra distansstudier på Thomasgymnasiet, trots att man under hösten haft två elever som bekräftats sjuka i covid-19. Då hanterades situationerna i samråd med smittskyddsläkare/sjuksköterska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet