Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen hittade kroppdelar i Stockholm och en tidigare kommunpolitker i Nyköping åtalas. Det här är vad som har hänt i fallet med det misstänkta styckmordet. Foto: SVT/montage

60 sekunder: Tidigare SD-politiker dömd för mord i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare lokalpolitiker har dömts till 16 års fängelse för mord, brott mot griftefriden och grovt vapenbrott i Nyköping förra året. Händelsen uppdagades då fynd av kroppsdelar gjordes i Stockholm i mitten av september.

Mordet begicks i Nyköping någon gång mellan den 30 augusti och 16 september förra året, de övriga brotten skedde i både Nyköping och Stockholm. Offret är en man i 60-årsåldern hemmahörande i Stockholm.

Mannen misstänktes sedan han flyttat kroppsdelar från Nyköping och polisutredningen tog sin början sedan delar av offrets kropp hittats i vattendrag i Stockholm i september 2021.

Misstänkt styckmord i Nyköping

Uteslöts ur SD

Den misstänkte mannen var tidigare lokalpolitiker för Sverigedemokraterna och hade flera politiska uppdrag i Nyköping. Efter att han häktades, i slutet av november förra året, avsade han sig sina politiska uppdrag och SD fryste då också hans medlemskap. Mannen uteslöts ur partiet den 25 april i år.

Enligt tidigare uppgifter hittades kroppsdelarna i plastsäckar.

16 års fängelse

Enligt åtalet ska den misstänkte mannen nekat till brott i förhör men vidgått vissa omständigheter i sak.

Rättegången startade den 22 juni, och 12 juli dömdes mannen till 16 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Domen överklagades från båda håll och på måndagen 5 september tar ärendet upp i hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt styckmord i Nyköping

Mer i ämnet