En åklagare har inlett en förundersökning om brott på Bergas äldreboende i Solna. Förundersökningen inleds efter SVT:s granskning av Berga. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX/TT

Åklagaren: ”Finns skäl att fortsätta utredningen mot Berga”

Publicerad

Utredningen om arbetsmiljöbrott fortsätter mot Bergas äldreboende i Solna och enligt åklagaren har ingenting framkommit under utredningen som gjort att misstankarna minskat.– Jag ser framför mig att det kommer att pågå ett par veckor framöver innan jag kan säga mer, säger han.

Det var i början av april som åklagare Gunnar Jonasson valde att inleda en förundersökning om flera fall av arbetsmiljöbrott på Bergas äldreboende i Solna. Beskedet kom efter SVT:s granskning om kraftiga brister på boendet och efter att boendets skyddsombud anmält arbetsgivaren till arbetsmiljöverket.

Nu bekräftar Gunnar Jonasson att han hoppas kunna ge klarare besked om hur förundersökningen ska fortsätta innan midsommar.

– Det finns skäl att fortsätta den här förundersökningen och jag ser framför mig att det kommer att pågå ett par veckor framöver innan jag kan säga mer, säger han till SVT.

Har utredningen utökats på något sätt?

– Just nu gäller förundersökningen ett boende.

Nedan ser ni SVT Stockholms första del i granskningen av äldreomsorgen och corona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.