Ludvig är en av dem som anmälde skolledaren. Foto: SVT

Ludvig anmälde skolledaren: ”Han borde dömts för längesen”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev två och ett halvt års fängelse för den skolledare i Stockholm som utsatt en 9-årig elev för upprepade grova sexuella övergrepp på skoltid. En av dem som polisanmälde skolledaren är Ludvig.

– Han borde ha dömts för längesedan, säger han efter att domen meddelats på onsdagen.

Skolledaren polisanmäldes på försommaren 2017 av både skolan och föräldrarna till eleven. Efter tre veckor lades förundersökningen ned. Skolledaren sa då upp sig och började arbeta på skola i en annan kommun i Stockholms län.

Men utredningen återupptogs när två före detta elever, som i dag är i 20-årsåldern, polisanmälde skolledaren hösten 2018.

På onsdagen dömdes mannen för 21 fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn till två och ett halvt års fängelse. Han frikänns däremot för två fall av sexuellt övergrepp och utnyttjande av barn för sexuell posering på två nu vuxna före detta elever, varav en av dem är Ludvig. I det ena fallet har det inte gått att bevisa att målsägande vid tillfället var under 15 år. I det andra fallet har brottet preskriberats.

– Det är bra att det yngsta offret får sin rättvisa, för han hade utsatts för de värsta grejerna, säger Ludvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.