Pendeltågstationerna fortsatt avstängda under lördagen. Foto: TT

Pendeltågstationerna fortsatt avstängda

Publicerad

Pendeltågsstationerna Odenplan och Stockholm city är fortsatt avstängda under lördagen. Detta ställer till det inte bara för Stockholmarna, utan även för turister och konsertbesökare som ska till Friends arena och se världsartisten Ed Sheeran i kväll.

– Läget just nu är så att vi anser att stationerna måste öppnas så snart det är möjligt. Vi återkommer närmaste dagarna exakt när det blir, vi har massa arbete på gång, säger Mattias Sjöström-Varg, presstalesperson på SL

”Vågar inte spekulera i det”

Rulltrappsleverantören arbetar intensivt, meddelar SL. Det ska demonteras, kontrolleras och testköras. Det är, enligt Mattias Sjöström-Varg, en mängd personer som är på plats vid pendeltågsstationerna för att lösa rulltrappeproblemet.

Trots det vet man ännu inte när stationerna kommer kunna öppna. Vilket också sätter ytterligare press på bland annat regional tågtrafik genom Stockholm då vissa av dessa tåg tidigare använt pendeltågsstationernas spår, i och med sommarrenoveringen av den så kallade ”Getingmidjan” i Stockholm. Bedömningen är att minst 100 000 personer dagligen drabbas av det misstänkta rostproblemet i rulltrapporna.

– Jag vågar inte spekulera i det, vi kommer få besked under dagen av rulltrappstillverkaren. Vårt huvudfokus är att alla rulltrappor ska vara säkra, säger Mattias Sjöström-Varg.

Konsert i Solna

För att lätta på trycket i kollektivtrafiken kör man extrainsatta tåg på röda linjen. Under kvällen spelar världsartisten Ed Sheeran på Friends arena i Solna – något som kommer locka mycket folk och lär ställa till det ytterligare i kollektivtrafiken.

– Vi ser på ytterligare förstärkningsåtgärder i och med evenamanget. Vi ser över möjligheten att flytta trafik och har samarbeten med andra aktörer så som Arriva som kör tvärbanan, säger Mattias Sjöström-Varg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rulltrappshaveriet i Stockholm

Mer i ämnet