Den planerade Applebutiken sedd från Hamngatan. Se fler bilder i bildspelet. Foto: Foster + Partners

Stockholmarna bjuds in att tycka till om Applebutik i Kungsan

Uppdaterad
Publicerad

Teknikbolaget Apple vill bygga en butik i den ände av Kungsträdgården som gränsar till Hamngatan – något som många har åsikter om. Idag börjar Stockholms stads samråd om byggplanerna och nu har stockholmarna möjlighet att säga vad de tycker om den planerade butiken.

I dag ligger det en restaurang på platsen där Apple vill bygga. Om Apples planer går igenom kommer restaurangen rivas och ersättas med en flaggskeppsbutik.

En stor del av kritiken mot Applebutiken har skjutit in sig på att butiken kommer försvåra entrén till Kungsträdgården och att parken kommer kommersialiseras mer än i dag. Istället borde man göra en entré som underlättar entrén till parken, menar kritikerna.

Från och med i dag kan man se planförslaget i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan 4 i Stockholm. Samrådsmöte kommer att hållas den 23 augusti i före detta Galleri Dr Glas i Kungsträdgården.

Den som vill lämna synpunkter på planförslaget ska göra det skriftligen till stadsbyggnadsnämnden senast den 12 september.

Planförslaget ställs ut i Tekniska nämndhuset på Fleminggatan. Foto: Moa Ferm/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.