– Många har mått dåligt och varit rädda för att förlora jobbet berättar Rosie Westman som jobbat på tvätteriet i Rimbo i 30 år. Foto: Tomas Blideman/SVT

Stor lättnad på tvätteriet i Rimbo efter tidigare varselhot

Uppdaterad
Publicerad

Tvätteriet Textilia i Rimbo har vunnit upphandlingen med Region Stockholm och får fortsätta att ta hand om tvätten från Regionens samtliga sjukhus, vårdcentraler och folktandvårdsmottagningar. Tvätteriet meddelade tidigare att 135 anställda riskerade att bli av med jobbet om avtalet med Region Stockholm inte blev förnyat.

Beskedet om ett nytt avtal gör att personalen nu kan andas ut.

– Det känns jätteskönt. Många har mått dåligt. Nu hoppas vi att vi blir bjudna på tårta, säger Rosie Westman.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Region Stockholm är tvätteriet i Rimbos största kund och utgör 70 procent av verksamheten i Rimbo där man hanterar över 30 ton tvätt varje dag. Nuvarande avtal med Region Stockholm går ut vid årsskiftet och Textilia har tidigare varslat 135 medarbetare i Rimbo om uppsägning om avtalet inte förnyas. Region Stockholm förlänger nu avtalet med Textilia till 2024 med möjlighet till förlängning till 2026.

– Jag var orolig. Det finns inga garantier när det gäller offentlig upphandling. När vi fick beskedet var det en fantastisk glädje, säger Textilias vd Fredrik Lagerkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Mer i ämnet