En person tänder ljus vid en minnesplats för de tre personer som dödats i skjutningar i Sätra i Stockholm. Foto: TT

Två personer omhäktas efter dubbelmordet i Sätra

Uppdaterad
Publicerad
Södertörns tingsrätt har beslutat att omhäkta de två personer som, på sannolika skäl, är misstänkta för dubbelmordet i Sätra. Åtalstiden går ut den 31 juli men enligt åklagare Daniel Jonsson kommer de behöva ytterligare tid innan åtal kan väckas.

Det var den 11 april tidigare i år som två unga män hittades döda i ett källarutrymme i Sätra i södra Stockholm. Flera personer har under utredningen suttit anhållna misstänkta för inblandning i morden, men sedan släppts.

Den 18 juni häktades två 27-åriga män efter att polisen gjort husrannsakan på ett antal adresser i södra Stockholm. Sedan dess har de suttit frihetsberövade.

– Det är stor risk att om de befinner sig på fri fot kan de påverka utredningen. Jag vill inte kommentera motivet eller om vi söker efter fler gärningsmän. Men vi kommer hålla fler förhör, sa kammaråklagare Tove Kullberg ett par dagar efter häktningen.

Teknisk analys tar tid

I går gick åtalstiden ut men Södertörns tingsrätt behöver mer tid innan åtal kan väckas mot de misstänkta männen.

– Vi är inte klara med utredningen, säger åklagare Daniel Jonsson.

Det nya datumet för beslut om åtal är 31 juli.

– Men det kommer inte vara klart då heller.

Vad är det som inte är klart i utredningen?

– Vi har fortfarande personer som vi håller förhör med, vi väntar på provsvar från dna och fingeravtryck. Det är den tekniska analysen som tar tid, säger Daniel Jonsson.

De två misstänkta förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Morden i Sätra

Mer i ämnet