Foto: TT

Efter kritiken: ”Jag tänker inte avgå”

Publicerad

Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, i Uppsala län riktar nu skarp kritik mot kommunalrådet Stefan Hanna och kräver hans avgång.

Det är i en debattartikel i Upsala Nya Tidning som CUF riktar udden mot Stefan Hanna, och det handlar om tre punkter:

* Behandlingen av ungdomsfrågor och den yngre publiken under valrörelsen. CUF anser att yngre företrädare fick stå tillbaka eftersom Stefan Hanna, i alla lägen, uppfattat att han varit den bästa företrädaren. CUF menar att man här tappade unga väljare.

* Stefan Hannas agerande vid ett konstverk i Carolinabacken strax innan valet, där partiets talesperson i kulturfrågor gick ut och fördömde aktionen.

* Förlöjligandet av Liberalerna i SVT Nyheter Uppsala 28 september.

– Jag kan bara konstatera att jag vann provvalet stort, jag vann nomineringsstämman jättestort och att jag fick ett starkt stöd i valet. Så ser verkligheten ut.

Exempel på centerpolitik

Om kritiken säger Stefan Hanna att det i de flesta debatter varit kommunalråden som bjudits in, och att vilka som ska representera har kommit fram i en dialog. Agerandet i Carolinabacken ser han som ett exempel på centerpolitik.

– Och sen går jag inte till något personangrepp när det gäller Liberalerna. Jag står fast att de var ledsna för att vi gick om dem i valet.

Hur ser du då på att CUF kräver att du avgår?

– Som jag sa, jag känner att jag har ett stort ansvar mot medlemmarna och Uppsalaborna. Jag vann nomineringsstämman jättestort....

Men svara  gärna på frågan.

– Jag kommer att leva upp till det förtroende som jag har fått av medlemmar och många väljare. Så jag kommer inte att avgå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stefan Hanna utesluts

Mer i ämnet