Flygbolaget Avies har försatts i konkurs av estnisk domstol.

Avies försatt i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Den estniska flygoperatören Avies har försatts i konkurs. Företaget har en skuld till de värmländska kommunerna på omkring en miljon kronor.

De värmländska kommunerna har ett ekonomiskt krav på flygoperatören Avies på nästan en miljon kronor. Trots det meddelade man för en vecka sedan att man inte skulle driva ärendet vidare till Kronofogden för att få tillbaka pengarna. Då lämnade man dock öppet för framtida betalningar.

Två svenska företag begärde Avies i konkurs och nu har estnisk domstol begärt företaget i konkurs. Flygtorget.se uppger att Avies dels har obetalda räkningar och dessutom inte lämnat in bokslut. Samtidigt pågår det en process där ett tjugotal piloter stämt bolaget för att de inte fått någon lön.

SVT granskar Avies

Avies trafikerade tidigare linjen Torsby – Hagfors – Arlanda men i våras sa Trafikverket upp avtalet med Avies som inte längre trafikerar de värmlänska flyglinjerna.

Ett av Avies plan var inblandat i den incident där ett plan hallkade av landningsbanan på Torsby flygplats förr året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Avies

Mer i ämnet