Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Många bilar, bland annat min egen, har blivit rejält sönderslagna i hjulupphängningar och bussningar och sådant, säger Conny Rådesson som hänvisats till en dålig skogsväg i väntan på ny bro. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Björneborg har väntat på bro i två år – får vänta minst två år till

Uppdaterad
Publicerad

När bron över järnvägen i Björneborg stängdes för snart två år sedan blev björneborgarna lovade en tillfällig bro för att lösa situationen. Men någon tillfällig bro kom aldrig på plats och det kommer dröja minst två år till innan björneborgarna får sin nya bro.

När Trafikverket konstaterade att bron över järnvägen i Björneborg var i så dåligt skick att den var farlig togs beslut om att stänga den för all annan trafik än gång och cykel. Bron stängdes den 30 januari 2019 och sedan dess har de boende varit hänvisade till en dålig skogsväg.

– Många bilar, bland annat min egen, har blivit rejält sönderslagna i hjulupphängningar och bussningar och sådant, säger Conny Rådesson som är en av de som bor i det 50-tal hushåll som haft bron som sin naturliga transportväg.

Bron i Björneborg

Trafikverket ville inte ersätta bron alls men efter att Kristinehamns kommun beslutat medfinansiera en ny bro med åtta miljoner kronor lovades björneborgarna en ny bro. I väntan på en permanent bro skulle en tillfällig bro ersätta den stängda. men så blev det inte.

I videon ovan får du veta varför någon tillfällig bro inte kom till i Björneborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bron i Björneborg

Mer i ämnet