Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Arbetet med ny belysning kan börja. Foto: Tommy Pedersen/TT

Grönt ljus för ny belysning på Stora Valla

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten skriver av begäran om överprövning för upphandlingen av belysning på Stora Valla. Men tiden är knapp för att säkra den allsvenska hemmapremiären.

En del i upprustningen av Stora Valla gäller belysningen, men ett företag begärde överprövning av upphandlingen, vilket SVT berättat om tidigare. Nu har förvaltningsrätten skrivit av ärendet, sedan företaget återkallat begäran.

Det betyder att Degerfors kommun kan teckna avtal med leverantören av det vinnande avtalet och arbetet med belysningen kan påbörjas.

– Det känns ju naturligtvis jätteskönt att just det är undanröjt, även om det dragit ut på tiden. Nu hoppas vi att de som fått arbetet ska kunna komma igång, säger Suzanne Hällström, klubbchef för Degerfors IF.

Tiden knapp

Beslut om upphandlingen fattades förra måndagen så det är en dryg vecka som gått utan att arbetet har kunnat komma igång. Hällström har inte varit i kontakt med leverantören och tiden är knapp för att säkra den allsvenska hemmapremiären 18 april vilket fortfarande är målsättningen.

– Det var ju kort tid redan innan det här och det är så omfattande med belysning, inget som bara kan plockas från hyllan men hoppet är det sista som överger en. Jag är tacksam att första matchen är på bortaplan i alla fall, säger Suzanne Hällström.

Hur går det i allsvenskan då?

– Det blir ju ju naturligtvis tufft, det förstår vi, men målet är att vara kvar ett bra tag framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Degerfors IF

Mer i ämnet