Efter problemen på bland annat förlossningen i Karlstad tillsätts nu en extern ledning. Foto: SVT

Ny ledning för kvinnosjukvården i Karlstad – temporärt

Uppdaterad
Publicerad

Efter turbulensen inom kvinnosjukvården på Centralsjukhuset i Karlstad blir det nu externa resurser som tar över ledningen.

Samtidigt kommer nya chefer att rekryteras.

Efter problemen inom kvinnosjukvården i Värmland valde först verksamhetschefen Anna Hessel att säga upp sig i november och därefter följde avdelningscheferna Therese Uddenstig och Ann-Louise Filipsson efter i januari 2021.

Nu löser regionen chefsfrågan med ett tillfälligt externt stöd, en tillfällig lösning.

Förlossningen Karlstad

– Vi har valt att ta hjälp utifrån för att bilda en ny och tillfällig ledning för kvinnosjukvården. En sådan lösning ger oss möjlighet att fokusera framåt och hantera resultatet av utredningarna på ett bra sätt. Det ger oss arbetsro, säger Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande.

Det externa stödet ska under det närmaste halvåret fokusera på att säkerställa den dagliga driften och jobba med frågor som bemanning och schemaläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningen Karlstad

Mer i ämnet